• تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1 می 2025 - 8:36
  • کد خبر : 33
  • چاپ خبر
معرفی اثار باستانی شهر کوهبنان

خانه اعیانی آل طه کوهبنان

خانه های تاریخی ایران از مقاصد مهم گردشگری در کشور به شمار می‌آیند. تاریخ کهن و فرهنگ غنی مردمان این سرزمین در بخش‌های مختلف تمدن بزرگ ایران نمود داشته است. بالطبع بخش مهم و بزرگی از این فرهنگ نیز در خانه‌ اعیانی ایرانی خود را نمایان ساخته است. بنابراین خانه ‌های قدیمی ایران، راهی برای کاوش در دوره‌های مختلف

خانه های تاریخی ایران از مقاصد مهم گردشگری در کشور به شمار می‌آیند. تاریخ کهن و فرهنگ غنی مردمان این سرزمین در بخش‌های مختلف تمدن بزرگ ایران نمود داشته است. بالطبع بخش مهم و بزرگی از این فرهنگ نیز در خانه‌ اعیانی ایرانی خود را نمایان ساخته است. بنابراین خانه ‌های قدیمی ایران، راهی برای کاوش در دوره‌های مختلف تاریخ کشور محسوب می‌شود. آنچه در این آثار تاریخی بسیار قابل توجه است، تلفیق هنر ایرانی با معماری و مهندسی دوره‌های مختلف است. همین امر توجه هنر دوستان و گردشگران را به خود جلب کرده است. آن‌ها از اقصی نقاط ایران و جهان برای یک گشت تاریخی و بازدید از خانه‌ های زیبای ایران می‌آیند. با ما همراه باشید تا مروری بر خانه اعیانی آل طه داشته باشیم.

خانه اعیانی آل طه

خانه‌های قدیمی ایران، بخشی از حافظۀ تاریخی ملت ایران به حساب می‌آیند. پیشینۀ معماری در ایران به هزارۀ هفتم پیش از میلاد می‌رسد. از آن زمان تا کنون، این هنر خود را در عرصه‌های گوناگون، به ویژه در خانه‌های سنتی ایران نمایان ساخته و به مرور تکامل یافته است. از شهر یزد که اولین شهر خشتی جهان و دومین شهر تاریخی جهان بعد از ونیز ایتالیا است، تا خانه‌های قدیمی در همدان و هگمتانه می‌توان روند تغییرات خانه‌های تاریخی ایران را درک کرد.

خانه تاریخی آلطه کوهبنان

معماری خانه های تاریخی ایران

در معماری خانه‌های تاریخی در ایران برای رعایت حریم خصوصی، خانه‌ها دو بخش اندرونی و بیرونی داشتند. چرا‌ که حریم خصوصی خانواده و سکونت به دور از چشم نامحرمان، از اصول معماری این خانه‌ها بوده است. خانه‌های سنتی ایرانی عموما درون‌گرا و مرکز‌گرا هستند. حیاط به عنوان مظهر طبیعت، مرکز آن‌ها محسوب می‌شود. مرز‌ها و دیوار‌ها با کیفیت‌ها، تزئینات و سـایه روشن‌های بسـیار حیاط و اتاق‌ها را تعریف کرده‌اند. بازشوهای مختلف در جداره‌ی ایوان‌ها و اتاق‌ها کیفیات متنوعی از ارتباط حیاط و اتاق‌ها را رقم زده‌اند. خانه ایرانی به دلیل حضور طبیعت، سرشار از آرامش و زندگی است. وجود فضاهایی با کیفیت‌های متفاوت و نمود خاص نور و رنگ، این خانه‌ها را از حس شادابی و سرزندگی انباشته است.

خانه آل طه

خانه اعیانی آل طه کوهبنان

خانه اعیانی آل طه یکی دیگر از آثار زیبا و تاریخی کوهبنان است که همه ساله به خصوص در ایام نوروز میزبان گردشگران بسیاری از سراسر کشور است . بنایی آجری و گنبدی که بر پشت بام آن بادگیری زیبا خود نمایی می کند. نمای جلوی ساختمان با آجر های تزئینی و به صورت هندسی مزین گردیده است فضا های موجود در این تالار ستوندار، هشتی، شبستان و حیاطی هستند که با درختان زیبا و کهن سال چنار به آن جلوه می دهد همین طور باغی از درختان پسته در مجاور حمام شخصی و قدیمی که نشان از اعیانی بودن این بنا دارد و قدمت آن متعلق به دوره پهلویه می باشد.

حیاط خانه اعیانی آل طه

خانه اعیانی آل طه از جاذبه های ارزشمند تاریخی استان کرمان واقع در شهرستان کوهبنان میباشد. این خانه تاریخی بنا بر بررسی های انجام شده توسط مورخان مربوط به دوره پهلوی میباشد و در تاریخ 12 بهمن 1381 با شماره ثبت 7278 به ثبت رسیده است.

حیاط خانه آل طه کوهبنان

این خانه در بلوار شهید صدوقی در شهر کوهبنان قرار دارد.

هشتی

این بخش از خانه به شکل‌های هشت ضلعی، نیمه هشت ضلعی و یا چهار گوش دیده می‌شود. هشتی برای تقسیم قسمت‌های مختلف خانه و گاه دسترسی به خانه‌های دیگر استفاده می‌شد.

خانه آلطه کوهبنانی

شاه نشین

در خانه‌های تاریخی اتاقی بود که نسبت به اتاق‌های دیگر ارتفاع بیشتری داشت. در قسمت بالای آن سقف نیم گنبدی قرار داشت که باعث خنک شدن هوای آن می‌شد. چون شاه نشین پذیرای اعضای بزرگ خانواده و مهمان‌های مهم بود، تزئیناتی همچون نقاشی، آیینه کاری و گچبری داشت. پنجره‌های اتاق شاه نشین اغلب سه دری یا پنج دری بودند که با شیشه‌های رنگی تزئین یافته بود.

شاه نشین خانه های قدیمی کوهبنان

دالان

راهرویی که هشتی را به حیاط خانه متصل می‌کند، دالان نامیده می‌شود. دالان برای دیده نشدن اهل منزل و رعایت حریم خصوصی دارای پیچ و خم است.

خانه قدیمی آلطه

سکو

در دو سوی در ورودی، برای افرادی مانند همسایه‌ها که وارد خانه نمی‌شدند، محلی تعبیه شده بود که سکو نام داشت. به هر کدام از خانه‌های تاریخی که بروید سکو را به صورت دو طرفه یا یک طرفه کنار درب ورودی خواهید دید. اینجا فضایی برای استراحت و توقف‌های موقت بوده است. وجود سکو در خانه‌های قدیمی نشان می‌دهد که اهالی خانه سر پا ماندن را برای افراد جلوی در صحیح و مودبانه نمی‌دانستند.

سکو در سردر خانه آلطه

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.